breadcrumbing


breadcrumbing 1.0

Betekenis

het zeer weinig aandacht besteden aan iemand met wie je een bepaalde relatie hebt, maar net genoeg om de aandacht van die persoon te behouden; het af en toe een heel klein beetje aandacht aan iemand besteden
Het verschijnsel wordt zo genoemd omdat je iemand als het ware af en toe wat broodkruimeltjes geeft.

Breadcrumbing…

is een verschijnsel

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is het zeer weinig aandacht besteden aan iemand maar net genoeg om de aandacht van die persoon te behouden
  • [Betrokkene] vindt meestal plaats tussen twee mensen die aan het daten zijn of een prille relatie hebben of tussen (vage) vrienden of kennissen

    Over het woord

    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2009
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal breadcrumbing
    Betekenis in brontaal idem
    Samenhangende woorden (betekenis) ghosten; ghosting; love bombing; microcheating; quiet dumping; red flag; toxic
    Vorm Afbreking
    Enkelvoud breadcrumbing bread.crum.bing
    Aantal lettergrepen 3
    Hoofdklemtoon 1ste lettergreep
    Uitspraakwijze Engels
    Type zelfstandig naamwoord
    Naamtype soortnaam
    Geslacht mannelijk, vrouwelijk of onzijdig
    Lidwoord de of het
    Getal geen meervoud
    Betekenisklasse abstractum
    Type in brontaal geleed
    Toelichting Het Engelse, gelede woord breadcrumbing, gevormd uit het zelfstandige naamwoord breadcrumb 'broodkruimel' met het achtervoegsel -ing.

    Het woord in gebruik

    Overige woordfamilieleden


    Hyperoniem verschijnsel

    De top 3% is een alpha player, dat zijn mannen die knap zijn, een dik diploma/goede job hebben, een bad boy karakter hebben (dominant) en uitzonderlijk goed zijn in bed. Niet zelden hebben ze psychopate of narcistische kenmerken en spelen ze mindgames (emotionele onbereikbaarheid, negeren van de vrouwelijke behoeftes, breadcrumbing) om hun zin te krijgen. Zie Christian Grey in de film Fifty Shades of Grey. De alpha player zal weinig moeite moeten doen om een vrouw in bed te krijgen want de vrouwen denken (onbewust) dat hij superieur DNA heeft.

    BeyondGaming,

    Misschien omdat ze aftast hoe jij erin staat en als jij met concrete voorstellen komt dat voor haar een bevestiging is dat jij het ook serieus neemt? Als ze dat annuleert dan kan dat 1001 redenen hebben, dat heeft niks met breadcrumbing of ghosten of wat voor datingterm dan ook te maken.

    BeyondGaming,

    Ik zal deze zaterdag zien of zij het nog eens zal annuleren. In dat geval is het allemaal wel duidelijk en beschouw ik het als breadcrumbing. Ik wil me niet investeren in een onevenwichtige vriendschap dus ik zal in dat geval wel stoppen met m'n tijd er in te steken.

    BeyondGaming,

    Mensen die aan breadcrumbing doen worden dan ook vaak omschreven als narcistisch. Ze voelen zich niet schuldig over het manipuleren van anderen en spelen met de emoties van mensen.

    https://www.nsmbl.nl/breadcrumbing-datingtrend/,

    Domein seks, gender en relaties
    Tijd neologisme