greenfluencer


greenfluencer 1.0

Betekenis

iemand die een zo milieuvriendelijk ('groen') mogelijk leven leidt en daarover berichten op sociale media deelt om anderen in die levensstijl mee te nemen; groene influencer

Een greenfluencer…

is een influencer; is een persoon

  • [Gedrag] streeft een zo milieuvriendelijk ('groen') mogelijke levensstijl na en probeert anderen in die levensstijl mee te nemen

    Over het woord

    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2018
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal greenfluencer
    Betekenis in brontaal idem
    Vorm Afbreking
    Enkelvoud greenfluencer green.flu.en.cer
    Meervoud greenfluencers green.flu.en.cers
    Aantal lettergrepen 4
    Hoofdklemtoon 1ste lettergreep
    Uitspraakwijze Engels
    Type zelfstandig naamwoord
    Naamtype soortnaam
    Geslacht mannelijk
    Lidwoord de
    Betekenisklasse persoonsnaam
    Type in brontaal geleed

    Het woord in gebruik

    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden


    Hyperoniem influencer; persoon
    Synoniem groenfluencer

    De Boskoopse Linda Hoogendoorn (43) is in de race voor de landelijke titel 'Greenfluencer 2022'. Hoe komt ze aan die nominatie en wat doet ze om te winnen? Sta je als greenfluencer de hele dag selfies te maken met planten ?,,Nee hoor, al word ik wel vaak gefotografeerd met een plant, haha. Maar ik wil vooral de groene sector voor het voetlicht brengen. De planten en de kwekers, de mensen achter de planten. Die wil ik uitnodigen om het verhaal van hun plant te vertellen." Waarom is dat belangrijk? ,,Planten bieden zoveel oplossingen, ze vergroenen de wereld, helpen bij klimaatproblemen en de stikstofcrisis en dragen bij aan biodiversiteit. Ik ben zelf opgegroeid met planten, als kwekersdochter in Boskoop."

    Algemeen Dagblad,

    Hoewel de meeste influencers duurzaamheid niet perse hoog in het vaandel hebben, is er ook een groep zogenaamde greenfluencers die zich juist een milieuvriendelijke lifestyle promoten. In het onderzoek werd verwacht dat greenfluencers geloofwaardig milieuvriendelijk gedrag kunnen promoten omdat hun imago matcht met de boodschap. Maar, wanneer een influencer die zich normaal niet bekommerd om het klimaat of duurzaamheid, is het bericht wellicht minder effectief, omdat deze hypocriet gevonden kan worden.

    https://www.swocc.nl/kennisbank-item/de-potentie-van-greenfluencers-om-milieuvriendelijk-gedrag-te-stimuleren/,

    Elize is de eerste greenfluencer van Nederland en internationaal model. Ze werkt uitsluitend voor groene merken. Zo is ze te zien in reclames van A. Vogel of HEMA. Elize geeft haar Instagram-volgers graag een kijkje achter de schermen en inspireert hen met groene en duurzame tips.

    https://treesforall.nl/over-ons/ambassadeurs/

    Domein natuur, milieu en energievoorziening
    Domein media, communicatie en telecommunicatie
    Tijd neologisme